Skip to main content
Vraag

CrowdNett icm PowerWall


Reputatie 3
Badge +2
  • Toon kenner
  • 26 reacties
Heb vandaag een offerte binnengekregen voor de Tesla PowerWall icm CrowdNett van Eneco.

Zijn er hier mensen die al zo’n accu hebben hangen?
Reageer

4 Reacties

Reputatie 6
Badge +1
Ik heb het wel een tijdje serieus overwogen maar kon het nog niet goed verantwoorden. Groot deel van het aanschaffen ervan is omdat het fun/leuk is. De crowdnett optie van eneco helpt bij een andere groot probleem, de hoge aanschaf kosten. Maar voor het andere deel blijft hij nog gewoon te duur voor wat je er voor terug krijgt.

Ik wacht wel even met een dergelijk systeem tot de saldering regels veranderen. Denk wel, of weet bijna wel zeker, dat een huisaccu of buurtaccu in de nabije toekomst de normaalste zaak van de wereld is.
Reputatie 3
Badge +2
Denk ik ook, maar als je gaat rekenen kom je hiermee dus nooit uit. Ik kom op een terugverdientijd van bijna 20 jaar, met CrowdNett haal ik daar misschien 5 jaar vanaf.... de extra 600 euro op de factuur voor installatie van CrowdNett software en 1500 installatiekosten (ze weten nog niet eens wat er moet gebeuren) is natuurlijk de dikste sigaar uit eigen doos die Eneco ooit heeft uitgedeeld. Ik wil graag pionieren, geloof in thuisaccu’s, maar ik ga er niet voor kromliggen.

Dan concluderen we dus dat Crowdnett met deze teruggave het niet gaat halen en Eneco transparanter moet worden over de kosten. Jammer....
Reputatie 3
Badge +2
Inmiddels wat verder: ALs je de PowerWall inclusief installatie zakelijk aanschaft en gebruik maakt van de BTW teruggaaf, de KIA (28%), de EIA (54,5%) en het geheel zakelijk afschrijft in 5 jaar, dan kom ik met 5 jaar CrowdNett vergoeding op een terugverdientijd van iets meer dan 5 jaar. Tel ik daar het voordeel in het verschil tussen opslaan (lees: Niet hoeven te kopen) en terugleveren bij op, dan kan ik daar een terugverdientijd van zo'n 4 jaar van maken.

Verder niemand die interesse heeft getoond in CrowdNett?
@Willem

Hier volg ik de CrowdNett van Eneco en soortgelijke initiatieven eveneens. Ook ik vindt het nu dat kosten niet opwegen tegen de voordelen. Nu de saldering nog gunstig is en volledig kijk ik vooralsnog de kat uit de boom en verwacht dat ze in de komende jaren goedkoper worden. Wat uiteindelijk de nieuwe regel voor zonnepanelen gaat zal bij mij zeker een rol spelen. maar voorals nog hier geen pioneer op dit gebied

Reageer